ACTIVITEITEN

Expositie Peter Russchen 20 maart - 13 april
Fotograaf Peter Russchen uit Bedum exposeert een selectie van zijn foto’s in DE KERK in Onderdendam.
Er zijn foto’s te zien van amateurmodellen die kettingen van natuurlijke materialen dragen. Bijvoorbeeld walnoten, lijsterbessen en appeltjes. De dames zijn in een klassieke setting gefotografeerd.
Russchen combineert met deze foto’s twee passies: zijn liefde voor de natuur en modelfotografie. De fotograaf is aan de RUG opgeleid als bioloog. Het fotograferen heeft hij zichzelf aangeleerd. Hij houdt ervan om de natuur en het landschap in zijn foto's te verwerken. Zo fotografeert hij graag mensen in de natuur. De materialen van de grotendeels door hem zelf gemaakte kettingen en hoofdkransen zijn afkomstig uit de natuur in Bedum.
De foto’s zijn te zien in DE KERK aan de Bedumerweg 34 in Onderdendam van 20 maart tot en met 13 april op donderdag t/m zondag, elke middag van 14.00 – 17.00 uur. Toegang gratis (een vrijwillige bijdrage mag)

tentoonstelling 2017

Tentoonstelling 2021

Tentoonstelling 2023
"10 JAAR DE KERK"
van2 mei t/m 20 juli vrijdag, zaterdag en zondag van 11.00-17.00 uur toegang €5,00
Nadat de voormalig gereformeerde kerk in 2015 werd overgenomen door de SOGK is er veel gebeurd in die 10 jaar.
We willen dit lustrum niet ongemerkt voorbij laten gaan. Het idee is om alle onderzoeken, die geresulteerd hebben in een tentoonstelling nog eens voor het voetlicht te zetten.
We gebruiken het oorspronkelijke materiaal uit ons archief. Hiermee laten we ook zien hoe we zijn ontwikkeld in de idee van exposeren. We zijn begonnen met A4 formaten (daarop waren de tentoonstellingsrekken gebaseerd). Dat geldt voor de tentoonstellingen van Wiersema en Zevenberg. Bij de tentoonstelling garages en steenfabrieken zijn we overgestapt naar het formaat A5. Dat formaat had de tentoonstelling over Berend Jager ook, maar de paneeltjes waren over drie horizontale lijmen verdeeld. Bij de laatste drie tentoonstellingen hebben we het formaat 80x90 toegepast.
Deze tentoonstelling is mede tot stand gekomen met steun van Het Cultuurfonds, het SKLfonds en de RABObank.